Kepentingan Vitamin C

Vitamin C bukan hanya daripada buah-buahan tetapi sayur-sayuran juga adalah sumber yang kaya dengan Vitamin C

Diantara sayur-sayuran yang kaya dengan Vitamin C adalah cili, sayuran berdaun hijau, kubis, bok choy, brokoli, bunga kobis, togey, tomato dan keledek

Walaubagaimanapun jika kita masak sayur-sayuran dengan suhu yang terlalu panas dan terlalu lama, maka Vitamin C tersebut akan rosak dan hilang

Amalkan juga pengambilan ulam-ulaman segar untuk mendapatkan sumber vitamin C yang secukupnya

Kita boleh sahaja mengambil supplemen Vitamin C untuk memastikan kita mendapatkan Vitamin C secukupnya setiap hari.. Insyaallah

#infosihat #sumberdrnormannorawi
********************************************************

Nak risik-risik SR Vitamin C Shaklee boleh Whatapps saya ye, just click below link :

www.wasap.my/60146010051
www.fb.me/sidbyrozza
sidbyrozza.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

ESP bantu susu ibu meriah

Vivix TwinPack Promo

Testi