Kepentingan Vitamin C
Vitamin C bukan hanya daripada buah-buahan tetapi sayur-sayuran juga adalah sumber yang kaya dengan Vitamin C
Diantara sayur-sayuran yang kaya dengan Vitamin C adalah cili, sayuran berdaun hijau, kubis, bok choy, brokoli, bunga kobis, togey, tomato dan keledek
Walaubagaimanapun jika kita masak sayur-sayuran dengan suhu yang terlalu panas dan terlalu lama, maka Vitamin C tersebut akan rosak dan hilang
Amalkan juga pengambilan ulam-ulaman segar untuk mendapatkan sumber vitamin C yang secukupnya
Kita boleh sahaja mengambil supplemen Vitamin C untuk memastikan kita mendapatkan Vitamin C secukupnya setiap hari.. Insyaallah
#infosihat #sumberdrnormannorawi
********************************************************
Nak risik-risik SR Vitamin C Shaklee boleh Whatapps saya ye, just click below link :
www.wasap.my/60146010051
www.fb.me/sidbyrozza
sidbyrozza.blogspot.com
Comments
Post a Comment